luni, 17 mai 2010

Ghid pentru depistarea ojelor OPI false de pe ebay

Am gasit un articol foarte util pe acest blog si m-am gandit sa-l traduc, poate ii e util cuiva care nu citeste blogul ei sau nu stie limba engleza.
Cum pe ebay oricine poate vinde orice, se gasesc si multe falsuri.
Detaliile acestea nu le puteti vedea in pozele de pe ebay, dar odata ce ati cumparat ceva, urmand pasii din acest ghid, puteti vedea daca este un fals sau nu, si veti putea sti daca vanzatorul este de incredere sau nu. Eu am cumparat doua oje OPI de pe ebay si sunt originale.  As fi vrut sa va scriu id-ul vanzatorului, dar se pare ca nu mai vinde nimic pe ebay. Michele spune ca aceste semne distinctive ale ojelor OPI originale apar pe sticlutele noi, pentru cele vechi nu poate sa garanteze.

Partea din fata

Cand va uitati la sticluta fiti atente la urmatoarele lucruri: fontul utilizat trebuie sa fie cel folosit de OPI si aliniat, nu stramb. De multe ori se poate spune daca avem de-a face cu un fals doar privind primul rand.
Literele "L" din mL., "F" din Fl. si "O" din Oz. sunt intotdeauna majuscule.







Spatele

Pe partea din spate a sticlutei trebuie sa fie trecuta adresa distribuitorului din Olanda, precum si adresa OPI din Statele Unite.
Pe spate trebuie sa se mai afle si cele 4 semne de avertizare, nu mai multe si nu mai putine, exact in ordinea din poza.








Eticheta


O oja originala are eticheta pe fundul sticlei, exceptie facand doar sticlutele mini.
O oja originala are eticheta pe fundul sticlei, exceptie facand doar sticlele mini. Eticheta este dubla. Prima contine informatii ca: numele produsului, codul, codul de bare si indicatia "Peel here"(Dezlipiti aici). Pe spatele acestei prime etichete sunt trecute ingredientele. Pe a doua eticheta apar numele si codul aliniate in centru dar fara codul de bare.















Seria

Ojele OPI originale au gravata o serie in partea de sus a sticlei. Nu este foarte vizibila, dar ar trebui sa fie acolo. Daca ea este prea evidenta, e posibil sa fie falsa. De la aceasta regula fac exceptie iarasi mini-urile. Multi vanzatori acopera seria cu ceva imposibil de scos de-acolo. Si la ojele mele e acoperita, m-am chinuit 5 minute cu o moneda si un card degeaba. :))

OPI pe pensula

Sticlutele OPI originale au marcat "OPI" pe o parte a pensulei. Ca sa o vedeti trebuie sa stergeti pensula de oja. Ojele mini nu au nimic imprimat.

Interiorul capacului

Asta se aplica doar in cazul sticlutelor noi, cele vechi au capacul diferit.
Sticlutele mai vechi au marginile interioare netede, asa ca daca nu sunteti sigure, uitati-va la data de lansare a ojei. Si ojele din colectia Designer Series au aceasta margine neteda.



Bilutele

Asta e ceva mai greu de observat mai ales daca aveti o oja opaca sau mai groasa. Sticlutele originale au intotdeauna DOUA bilute, nu mai multe si nu mai putine.







 Sigiliul ProWide Brush

Unele sticlute OPI au un sigiliu de plastic pe cap inscriptionat astfel: "Exclusive ProWide Brush". Nu toate ojele OPI vin cu acet sigiliu, deci daca gasiti un vanzator pe ebay care vinde doar acest tip de sticlute, este foarte posibil sa fie false.

Exista o mare varietate de etichete, deci daca etichetele arata diferit , nu inseamna neaparat ca nu sunt originale.  Multe colectii OPI, ca Designer Series si Suedes au etichete colorate diferit.

miercuri, 12 mai 2010

Romania, te iubesc!

Stiu ca este un blog de make-up si postarea asta nu-si are locul aici, dar nu pot sa nu scriu. Mi-e scarba de ce se intampla in tara asta. E jenant sa vezi oameni care au muncit o viata cerandu-si dreptul la o bucata de paine. Dupa ce ai platit zeci de ani taxe si impozite, sa nu ai dreptul la o viata decenta. De fapt, din pensia aia nenorocita, numai un trai decent nu poti avea. Si totusi, tot de-acolo trebuie taiat. De la bugetari si pensionari. In mod egal. Nu conteaza ca ai 300 de lei pensie sau 20.000 de lei. Primul n-o sa si mai poata cumpara nici macar de mancare, iar al doilea -o sa mearga in vacanta in Caraibe, o sa se multumeasca cu Turcia.
Puneti, fratilor, o limita sub care sa nu se mai scada nimic. Sub 1000-2 de lei sa nu se mai scada nimic. Ca si cum v-ar pasa.
Eu nu mai votez pe nimeni. O sa ma duc la vot si o sa-l anulez, macar sa stiu ca nu voteaza nimeni pentru mine.
Piesa asta a iesit la fix, dupa noile hotarari guvernamentale. Zi-le, tu, B.U.G!




EOTD- 11.05- green & yellow

































Am folosit:
-primer TFSI
-highlighter -mono Deborah
-galben- mono Radiant- 186(Pearly Yellow)
-verdele deschis este dintr-un trio Seventeen- 29- Wondeful Blues
-verdele mai inchis- paleta de 88
-mono Radiant- 191- Salmon
-rimel Hypnose- Lancome
-Stila Smudge Pot negru

duminică, 9 mai 2010

NOTD- 09.05

Taupe, ca tot e-n trend. :))

2 straturi oja Flormar Supermatte nuanta M110 plus unul Seche Vite.  Oja e cremoasa si ar merge si un singur strat.

vineri, 7 mai 2010

EOTD- Pink Irreverence

Pink Irreverence este numele colectiei Lancome care m-a inspirat pentru acest look.
Am folosit primerul Shadow Insurance- Too Faced, farduri din paleta Coastal Scents, creion dermatograf Colorstay- Revlon si rimel Hypnose- Lancome.



miercuri, 5 mai 2010

Jade is the new black again

Asta e tot ce-am putut sa scot cu camera mea: macro si cu blitz. Fara, nu iese.

marți, 4 mai 2010

NOTD: OPI Jade is the new black

Special pentru Iulia :))                                                                
Iulia, tie iti dedic acest post. Nu pot sa dorm stiind ca astepti pozele cu nuanta asta magnifica. :))
Jade is the new black este mai cremoasa, se intinde ceva mai greu decat Red my fortune cookie, dar la al doilea strat, unghiile sunt perfect acoperite, nu e nevoie de mai mult.
Mie mi se pare ca seamana foarte bine cu culoarea cestilor din pachetele  Doncafe. E o oja deosebita, culoarea e superba, dar neobisnuita pentru unghii, probabil de-aia lumea se uita crucis. :))
A doua poza este cam blurata, dar culoarea a iesit bine. Am  dat doua straturi de oja, si unul de Seche Vite.