luni, 17 mai 2010

Ghid pentru depistarea ojelor OPI false de pe ebay

Am gasit un articol foarte util pe acest blog si m-am gandit sa-l traduc, poate ii e util cuiva care nu citeste blogul ei sau nu stie limba engleza.
Cum pe ebay oricine poate vinde orice, se gasesc si multe falsuri.
Detaliile acestea nu le puteti vedea in pozele de pe ebay, dar odata ce ati cumparat ceva, urmand pasii din acest ghid, puteti vedea daca este un fals sau nu, si veti putea sti daca vanzatorul este de incredere sau nu. Eu am cumparat doua oje OPI de pe ebay si sunt originale.  As fi vrut sa va scriu id-ul vanzatorului, dar se pare ca nu mai vinde nimic pe ebay. Michele spune ca aceste semne distinctive ale ojelor OPI originale apar pe sticlutele noi, pentru cele vechi nu poate sa garanteze.

Partea din fata

Cand va uitati la sticluta fiti atente la urmatoarele lucruri: fontul utilizat trebuie sa fie cel folosit de OPI si aliniat, nu stramb. De multe ori se poate spune daca avem de-a face cu un fals doar privind primul rand.
Literele "L" din mL., "F" din Fl. si "O" din Oz. sunt intotdeauna majuscule.







Spatele

Pe partea din spate a sticlutei trebuie sa fie trecuta adresa distribuitorului din Olanda, precum si adresa OPI din Statele Unite.
Pe spate trebuie sa se mai afle si cele 4 semne de avertizare, nu mai multe si nu mai putine, exact in ordinea din poza.








Eticheta


O oja originala are eticheta pe fundul sticlei, exceptie facand doar sticlutele mini.
O oja originala are eticheta pe fundul sticlei, exceptie facand doar sticlele mini. Eticheta este dubla. Prima contine informatii ca: numele produsului, codul, codul de bare si indicatia "Peel here"(Dezlipiti aici). Pe spatele acestei prime etichete sunt trecute ingredientele. Pe a doua eticheta apar numele si codul aliniate in centru dar fara codul de bare.















Seria

Ojele OPI originale au gravata o serie in partea de sus a sticlei. Nu este foarte vizibila, dar ar trebui sa fie acolo. Daca ea este prea evidenta, e posibil sa fie falsa. De la aceasta regula fac exceptie iarasi mini-urile. Multi vanzatori acopera seria cu ceva imposibil de scos de-acolo. Si la ojele mele e acoperita, m-am chinuit 5 minute cu o moneda si un card degeaba. :))

OPI pe pensula

Sticlutele OPI originale au marcat "OPI" pe o parte a pensulei. Ca sa o vedeti trebuie sa stergeti pensula de oja. Ojele mini nu au nimic imprimat.

Interiorul capacului

Asta se aplica doar in cazul sticlutelor noi, cele vechi au capacul diferit.
Sticlutele mai vechi au marginile interioare netede, asa ca daca nu sunteti sigure, uitati-va la data de lansare a ojei. Si ojele din colectia Designer Series au aceasta margine neteda.



Bilutele

Asta e ceva mai greu de observat mai ales daca aveti o oja opaca sau mai groasa. Sticlutele originale au intotdeauna DOUA bilute, nu mai multe si nu mai putine.







 Sigiliul ProWide Brush

Unele sticlute OPI au un sigiliu de plastic pe cap inscriptionat astfel: "Exclusive ProWide Brush". Nu toate ojele OPI vin cu acet sigiliu, deci daca gasiti un vanzator pe ebay care vinde doar acest tip de sticlute, este foarte posibil sa fie false.

Exista o mare varietate de etichete, deci daca etichetele arata diferit , nu inseamna neaparat ca nu sunt originale.  Multe colectii OPI, ca Designer Series si Suedes au etichete colorate diferit.

15 comentarii:

Andreea spunea...

ce idee super cu postul asta!
Felicitari!

Black Tulip spunea...

Multumesc! Ideea postului nu imi apartine, informatiile sunt luate de pe blogul pe care l-am scris la inceputul postului iar ea la randul ei le-a luat de pe ebay.
Pozele sunt facute de mine, insa.
Oricum, mi se pare deosebit de util.

Roxie spunea...

Foarte,foarte util postul tau. :)

Chiar astazi am gasit un magazin care vinde OPI cu 35lei - si mi s-a parut suspect.
M-am tot uitat pe sticluta dar nu stiam concret la ce sa ma uit :)
Data viitoare cand trec pe acolo chiar voi studia intens oja :))

Black Tulip spunea...

Multumesc!

adela sirghie spunea...

Si eu am citit cu interes! In Romania sunt foarte, foarte multe falsuri, trebuie sa incercam(pe cat posibil) sa nu ne lasam pacalite.

Iulia spunea...

Super tare ca ne-ai tras de manecuta si ne-ai zis ce si cum. Stiu ca multe fete se pacalesc cand cumpara de pe Ebay si d-aia am incercat sa ocolesc si am reusit pana acum :D.
Daca au contrafacut pana si creioanele Ada de 1 leu ...

Pixxie spunea...

Multumim de informatii !
Ai idee unde pot sa gasesc aceasta oja la un pret mai accesibil, sub 50de lei ? Ca in Sephora cam atat am inteles ca este....

Black Tulip spunea...

@ pixxie Cu multa placere!
Eu le-am luat de pe ebay, la 32-33 de lei. Sellerul este cleopatrastyle-usa.
Da, in Sephora costa 45 de lei.

Dee Dee spunea...

Foarte folositor postul acesta! Datorita lui am spus 'pas' ojelor OPI din Sephora. Literele erau scrise neclar, mazgalit oarecum, L-ul din mL nu era scris cu majuscula si tot asa. N-am mai insistat sa caut si alte semne, dar a fost suficient.
Mi-am luat in schimb OPI de pe Okazii cu 26 de lei. Maine iau coletul, sa vad ce e de capul lui, daca e originala sau nu, ca pretul e destul de mic.

Black Tulip spunea...

Multumesc!
Nu cred ca se pune problema ca Sephora sa vanda oje false, cel putin asa sper... Eu am tradus doar articolul si am facut pozele. Am 2 oje OPI cumparate de pe ebay si dupa ghidul asta, sunt originale.

Dee Dee spunea...

Buuun, am luat coletul, am verificat semnele. Toate prezente, mai putin interiorul capacului, care e neted, dar e dintr-o colectie mai veche, 2008, deci e ok. Gatul sticlutei insa murdar, nuanta inscrisa pe eticheta de pe fundul sticlei nu corespunde, scrie 'Need sunglasses', cand ea este, de fapt, 'Parlez-vous OPI'. I-am trimis mail cerand explicatii, fiindca mi-a sustinut sus si tare ca sunt originale lacurile ei de unghii.

Black Tulip spunea...

Imi pare rau, Dee Dee. :(
Eu n-am incredere sa cumpar de pe okazii. Totusi, ce feedback avea vanzatoarea?

Dee Dee spunea...

Majoritatea calificativelor erau pozitive, altfel nici nu comandam. Mi-a raspuns imediat la mail, a zis ca in colet s-au spart niste oje, de aia era murdara sticluta (daca e inchisa, cum naiba ajunge pe gatul sticlei? plus ca era aceeasi nuanta), cat despre eticheta, explicatia pe care o asteptam: 'asa le-am luat si eu de mai departe'. Mi-a spus sa o pot returna, am zis pas, ca ma complicam degeaba, oja e ok, dar alta data nu mai iau.

Black Tulip spunea...

Eu am luat ojele de pe ebay.com de la cleopatrastyle-usa. Recomand!

Anonim spunea...

Multumesc pentru aceste valoroase imformatii!
ella