marți, 6 aprilie 2010

Ebay

Am intrat de curand in randul cumparatorilor de pe ebay si sunt cat se poate de incantata. Trebuie sa-mi vina deja 7 colete ;)) .Cred ca ebay nu mai are nevoie de prezentare, toata lumea a auzit de el.

Ce va trebuie pentru a comanda?
Produsele sunt la cateva clickuri distanta, dar mai trebuie urmatoarele:
-un card pentru cumparaturi online (eu am Webcard de la ING)
-un cont pe Ebay. Puteti sa-l faceti pe ebay.com, va fi valabil peste tot (ebay.de, ebay.co.uk, etc).
-un cont pe Paypal.com. Nu platiti decat prin Paypal, este cea mai sigura modalitate, si evitati tepele. Daca vanzatorul nu trimite ce ati cumparat, doar asa veti fi despagubit.

Ce se poate cumpara?
Pai, aproape orice, de la masini la betisoare de portocal pentru manichiura. Putem cumpara produse care nu se gasesc in Ro sau care se gasesc, dar la un pret mult mai mare. Eu am cumparat doua oje OPI cu 32 de lei fiecare si la Sephora costa 45 de lei.

Feedback-ul
Asta este un lucru foarte important pe ebay. Odata ce s-a incheiat o tranzactie, atat cumparatorul cat si vanzatorul pot spune o parere despre celalalt, unde se reflecta seriozitatea.
Deci, mare atentie ce faceti pe-acolo, ca daca primiti feedback negativ, e posibil sa nu vrea nimeni sa aiba de-a face cu voi. Unii vanzatori cer un anumit numar de tranzactii pe ebay.

De la cine cumparam?
Cautati vanzatorii cu cat mai multe feedbackuri pozitive. Dati click pe produsul care va intereseaza si in dreapta va aparea feedbackul. E preferabil sa fie peste 98-99% iar numarul de cumparatori- cat mai mare.

Unde vin produsele comandate?
Pai, daca vanzatorul este din UE, vin la oficiul postal, daca este din alta tara, vin la oficiul vamal.

Se mai platesc si alte taxe in afara de livrare?
Atentie! Daca sellerul nu este din UE, produsele vor veni la oficiul vamal si platiti TVA 19%. Pentru produsele cosmetice, nu se aplica si taxe vamale, doar TVA.
Inainte de a comanda, aveti grija deci la feedback, cititi daca livreaza in Romania si cat costa. Puteti selecta sa va ordoneze produsele in functie de costul total a ceea ce vreti voi sa cumparati.
Spor la cumparaturi!

2 comentarii:

Deea's Beauty spunea...

te asteapta un premiu la mine pe blog:*
http://deeabeauty.blogspot.com/

Alexandra G. spunea...

Buna. Te asteapta un premiu pe blog-ul meu. Pupici